Psychotherapie

Ik ben een erkend klinisch psychologe, opgeleid in een integratieve aanpak. Dat betekent dat ik een veelheid aan therapeutische technieken gebruik en samen met jou op zoek ga naar de techniek die het meeste impact op je heeft. Over het algemeen werk ik heel concreet in het hier en nu. Als dat nodig is, kijken we ook naar het verleden.

In eerste instantie moeten we een helder beeld krijgen over hoe je leven er op dit moment uitziet. Je kan alleen vooruit gaan als je kan erkennen wat je op dit moment blokkeert. Je moet ook weten waar je naar toe wilt, niet alleen waar je van weg wilt. We creëren samen een beeld van wat het voor jou betekent om een rijk en betekenisvol leven te leiden. Voor sommige problemen bestaan er beproefde oplossingen, voor sommigen moeten we die zelf vinden met vallen en opstaan. Ik kan je een groot aantal technieken aanreiken om uit te testen en weet waar ik er meer kan vinden als het nodig is. Vaardigheden ontwikkelen en een leven dat de moeite waard is, gaan hand in hand en versterken elkaar. Samen kunnen we uitzoeken welke eerste stappen je kan zetten om dat leven te bereiken. 

EMDR

Ik ben ook opgeleid in EMDR, een techniek die specifiek ontwikkeld is om traumatische ervaringen te integreren en te verwerken.

Coaching

Als oplossingsgerichte coach kan ik je helpen uit te klaren waarom je het gevoel hebt dat je vast zit in sommige delen van je leven en hoe je daarin verder kan groeien. Misschien heb je hulp nodig bij het ontwikkelen van bepaalde vaardigheden, wil je gewoontes aanleren of juist doorbreken of eindelijk eens duidelijkheid krijgen over wat je nu eigenlijk wilt in het leven. Met al deze vragen ben je bij mij aan het juiste adres.