Aanbod

Psychotherapie

Ik ben een erkend klinisch psychologe, opgeleid in een integratieve aanpak. Dat betekent dat ik verschillende therapeutische technieken gebruik en samen met jou op zoek ga naar de techniek die het meeste impact heeft op jou. Over het algemeen werk ik heel concreet in het hier en nu. Als dat nodig is, kijken we ook naar het verleden.

In eerste instantie moeten we een helder beeld krijgen over hoe je leven er op dit moment uitziet. Je kan alleen vooruit gaan als je kan erkennen wat je op dit moment blokkeert. Je moet ook weten waar je naar toe wilt, niet alleen waar je van weg wilt. We creëren samen een beeld van wat het voor jou betekent om een rijk en betekenisvol leven te leiden. Voor sommige problemen bestaan er gekende oplossingen, voor sommigen moeten we die zelf vinden met vallen en opstaan. Ik kan je een groot aantal technieken aanreiken om uit te testen en weet waar ik er meer kan vinden als het nodig is.

EMDR

Ik ben ook opgeleid in EMDR, een techniek die specifiek ontwikkeld is om traumatische ervaringen te integreren en te verwerken.

‘Trauma’ kan gaan over grote dingen maar dat is niet altijd zo. Ook kleine gebeurtenissen kunnen een diepe indruk nalaten. Het kan zelfs gaan over gebeurtenissen die op het eerste zicht positief lijken te zijn. Het enige dat telt is dit: het verleden heeft een negatieve invloed op hoe je vandaag in het leven staat. We werken daarbij met het verleden om een impact te hebben op het heden.